I-a întors lui Vlad Filat 266 ha de terenuri agricole și tot ea a închis secțiile de votare pentru votanții din Stânga Nistrului. Cine este Ana Panov

Unul dintre judecătorii care au decis, joi-seara, închiderea a 29 de secții de votare pentru locuitorii din raioanele din stânga Nistrului este Ana Panov, președinte interimar al Curții de Apel. Potrivit portalului Today.md, aceasta a fost numită în post după ce Maia Sandu l-a demis pe președintele instanței, Vladislav Clima.

Jurnaliștii de la Today.md precizează că Panov a făcut parte şi din completul de magistrați care a adoptat, în 1 iulie 2021, decizia prin care fostul premier condamnat, Vlad Filat, a reintrat în posesia mai multor terenuri agricole. Este vorba despre 266 de hectare din proprietatea companiei ”Caravita&Co”.

Totodată, judecătoarea Ana Panov este cumătra președintei CC, Domnica Manole.

Despre asta a vorbit şi deputatul socialist Vlad Batrîncea, în timpul acțiunii de protest de la Curtea Supremă de Justiție.

Vlad Batrîncea, candidat al Bolocului PCRM-PSRM pentru funcţia de deputat:

„Maia Sandu a numit o slugă a ei – judecătorul Panov, la Curtea de Apel Chişinău şi care, zilele acestea, i-a întors pământurile lui Vlad Filat, la Caravita. Însă această mafie nu s-a oprit. Ei vor să fure şi secțiile de votare şi dreptul oamenilor de a alege şi de a fi ales. Noi suntem aici, la Curtea Supremă, cu un singur mesaj: Vrem dreptate! Şi această curte – Curtea Supremă de Justiţie, trebuie să anuleze decizia ruşinoasă a Curţii de Apel, controlată de Maia Sandu. Vrem dreptate!”

Solicitată de NTV Moldova, purtătoarea de cuvânt a Preşedinţiei, Sorina Ştefîrţă, a spus că nu comentează declaraţiile concurenţilor electorali.

Citește și: Igor Dodon, la întreprinderea ”Cricova”: ”Una dintre prioritățile programului electoral al Blocului Comuniștilor și Socialiștilor îl constituie un complex de măsuri pentru susținerea producătorului autohton”

Total
0
Shares
Total
0
Share