Vicespeakerul Mihail Popșoi a avut o întrevedere cu Thomas Mayr-Harting, Reprezentantul Special al Președintelui în exercițiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană

Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Mihail Popșoi s-a întâlnit cu Reprezentantul Special al Președintelui în exercițiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Thomas Mayr-Harting, transmite Telegraph.md

La întrevedere au participat Claus Neukirch – Șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Bartłomiej Zdaniuk – Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Polone la Chișinău.

Dialogul a vizat stadiul actual al procesului de reglementare a conflictului transnistrean, posibilitatea dinamizării unui dialog eficient, dar și stabilirea unor acțiuni concrete de viitor.

Oficialii au discutat și aspecte privind monitorizarea respectării drepturilor omului, asigurarea liberei circulații, dar și buna desfășurare a procesului educațional în instituțiile de învățământ.

În cadrul discuțiilor, Mihail Popșoi s-a referit la situația complexă din regiune, subliniind deschiderea Chișinăului față de desfășurarea unei noi runde de negocieri în formatul 5+2, cu o agendă clară.

”Exprimăm ferma încredere că, în viitorul apropiat, cu eforturi comune, vom reuși dinamizarea dialogului în cadrul negocierilor politice și vom avansa în procesul de reglementare transnistreană”, a declarat vicespeakerul.

În acest context, Mihail Popșoi a precizat că, în colaborare cu autoritățile responsabile din domeniu, Comisia parlamentară specială de monitorizare și control parlamentar asupra realizării politicii de reintegrare a Republicii Moldova va monitoriza constant situația actuală privind politicile de reintegrare. Astfel, urmează a fi identificate proiecte și soluții care ar permite redobândirea încrederii și apropierea cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

VIDEO // Unul din cei patru foști deputați, reținuți, declară greva foamei: „A fost indicația doamnei Sandu”

Total
0
Shares
Total
0
Share