Tată iubitor, ucis fără milă de fiul său, mort de beat, după ce îl implorase să lase băutura şi să vină acasă

Neil Farrington, în vârstă de 51 de ani, a fost ucis cu brutalitate de propriul său fiu, într-un moment de furie la beţie. Tânărul de 28 de ani din Marea Britanie s-a enervat pentru că tatăl l-a rugat în repetate rânduri să nu mai bea atât de mult şi să vină acasă, informează Observatornews.ro

Neil Farrington a fost ucis de propriul său fiu, Neil Badrock, după ce l-a îndemnat să se întoarcă acasă și să nu mai bea, după ce stătuse într-o cârciumă mai bine de 10 ore. Bărbatul de 51 de ani a fost bătut fără milă pe stradă, în ceea ce anchetatorii numesc „un atac feroce, brutal, total neiertător”, informează The Liverpool Echo. I-a zdrobit capul de asfalt şi a continuat să îi arunce pumni şi picioare până când omul n-a mai putut să mişte un deget.

Anchetatorii au dezvăluit detalii şocante din timpul atacului

Poliţia a ajuns imediat la faţa locului în urma unui apel de urgenţă, surprinzându-l pe Neil Badrock în timp ce îl lovea cu brutalitate pe tatăl lui şi striga „Te voi omorî, la naiba!”

În timpul audierilor, anchetatorii au aflat că bărbatul încercase să-l împiedice pe tânărul de 28 de ani să mai pună gura pe băutură, după ce stătuse într-un bar mai bine de zece ori şi se afla într-o stare avansată de ebrietate. Îl rugase în repetate rânduri să stea acasă, inclusiv cu o noapte înainte de tragedie, dar şi în noaptea în care a fost ucis. Badrock, din Kirkby, Merseyside, a recunoscut uciderea din culpă, dar a negat crima, susținând că nu a intenționat niciodată să-i facă tatălui său un rău grav. El a fost arestat pentru crimă și va fi condamnat miercuri. Tragedia a avut loc în data de 17 mai, anul trecut, când Badrock iesişe într-o cârciumă la scurt timp după prânz şi acolo a rămas, înţepenit cu băutura în mână, mai bine de 10 ore. În jurul orei 18:00, tânărul a început să se certe cu un bărbat care juca snooker și i-a trimis un mesaj tatălui său în care îi spunea ce se întâmplă.

Declaraţiile din instanţă ale acuzatului

Benjamin Myers, QC, avocat al apărării, l-a întrebat pe clientul său: „Era îngrijorat că ieși și bei prea mult?”

„A fost da, a crezut că am băut prea mult”, a răspuns el.

Domnul Myers a întrebat: „Cum ai reacționat?”

Badrock a răspuns: „În mod evident, am fost înnebunit pentru că m-am gândit «Muncesc tot timpul și dacă vreau să ies și să beau o băutură», o voi face”.

Domnul Myers a spus: „Oricare a fost relația dintre tine și tatăl tău, cum te-ai simțit gândindu-te la el în data de 17 mai?”

„Destul de bine”, a răspuns Badrock, explicând că s-a simțit „șocat” să fie judecat pentru uciderea lui, pentru că „nu mai este aici”.

“A cui este vina?”, l-a întrebat avocatul.

„A mea”, a răspuns Badrock, adăugând că ceea ce a făcut l-a făcut să se simtă „dezgustător”.

Tatăl a ajuns la spital în stare critică, dar a murit după 5 săptămâni

O chelneriţă i-a cerut lui Badrock să părărească barul, după ce acesta i-a spus cu voce tare tatălui său său „Du-te dracu”, la scurt timp după ora 23:00. Câteva minute mai târziu, bătrânul l-a urmat afară. “Mi-am dat seama că băusem o cantitate ridicolă de alcool și voiam doar să merg acasă și să dorm”, a povestit el.

Rebecca Alger, rezidentă din Kirkby Row, care s-a uitat pe fereastra ei și a văzut doi bărbați care se certau, și-a amintit că dl Farrington i-a spus fiului său: „M-am săturat de asta, am suportat asta timp de 20 de ani”, înainte să îl împingă.

Badrock însă a mărturisit că nu îşi aminteşte mare lucru: „Îmi amintesc doar că a venit spre mine și m-a prins de gât”. A explicat ulterior că avea urme pe gât din cauza faptului că tatăl îl prinsese cu mâinile şi se chinuia să respire. După ce l-a lovit cu capul, martorii l-au văzut pe tânăr ridicându-l pe tată şi izbindu-i din nou capul de asfalt, înainte de a-i împărţi alte zeci de lovituri, într-un final cauzatoare de moarte. „Mă simt rău… Am pierdut un tată și este devastator. Este devastator ceea ce am făcut. Nu pot să cred că i-am făcut asta propriului meu tată”, a adăugat el. A continuat apoi să spună că nu și-a dat seama dacă mai trăieşte sau nu, când a continuat să îl lovească cu pumnii și piciorarele, pentru că era „pline de furie” și „îşi pierduse controlul”.

El a sugerat chiar că se temea că tatăl său o să se trezească după ce l-a lovit cu capul de asfalt, însă avocaţii acuzării l-au întrebat de ce nu s-a oprit cât să verifice în ce stare e omul. Potrivit anchetatorilor, rănile lui Farrington erau îngrozitoare, potrivit Mirror. Transportat la spital, medicii au descoperit că avea „o traumă smenificativă la nivelul capului, faţa şi scalpul umflate şi pline de vânătăi, sângerare internă craniană, vânătăi şi umflături în zona superioară şi alte fracturi”. A stat 5 săptămâni internat la terapie intensivă, cadrele medicale încercând să îi salveze viaţa, timp în care fiul a fost acuzat de tentativă de omor.

Acuzaţia a fost modificată însă pe 21 iunie, când bărbatul şi-a dat în cele idn urmă ultima suflare. Prietenii, familia, dar şi întreaga comunitate a rămas şocată de cele întâmplate.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share