Un senator rus cere restricții pentru migranții moldoveni care vor să lucreze în Rusia și limitarea importurilor

Restricții pentru migranții moldoveni care vor să lucreze în Rusia și stoparea importului de mărfuri din țara noastră – aceste măsuri sunt propuse de senatorul rus Vladimir Djabarov, după ce Chișinăul a decis să micșoreze numărul de diplomați ruși în Republica Moldova, scrie Realitatea.md

„Acțiunile și declarațiile neprietenoase ale autorităților Moldovei cu privire la Rusia nu trebuie să rămână fără răspuns”, susține oficialul de la Moscova. El se referă inclusiv la stoparea importurilor produselor agricole moldovenești.

„Este posibil stopăm livrările de mărfuri din Moldova către Rusia, în special de produse agricole, de care nimeni nu are nevoie în Occident și, în special, în Europa. De asemenea, consider că este posibil să se restricționeze intrarea moldovenilor care merg în Rusia la muncă”, a declarat senatorul într-un interviu acordat publicației „Parlamentskaya Gazeta”

Djabarov a vorbit și despre Transnistria, menționând că acolo locuiesc sute de mii de persoane care dețin cetățenia Rusiei și că trupele pe care Kremlinul le ține în regiune nu vor părăsi zona.

Total
0
Shares
Total
0
Share