Mercenar moldovean la protestele lui Andrei Năstase

video - brigata de mercenari, Victor Topa, Alexandru Slusari, cu cat sunt platiti mercenarii ce lupta in Donbas, moldovenii in Donbas, brigada de mercenari a Moldovei, mercenarii - Rise Moldova, investigatie rise - mercenarii din Ucraina, Platforma DA, Andrei Nastase, PPDA, razboiul din Donbas, protestele Platformei DA 2015,

Faceţi cunoştină – Valeriu Chircă, condamnat de instanţă pentru că livra armament separatiştilor din estul Ucrainei. A fost declarat vinovat de judecători şi a ajuns imaginea într-un reportaj al jurnaliştilor RISE, acolo unde se povesteşte cu lux de amănunte schema prin care a acţionat individul. Deşi, neagă acuzaţiile, în faţa magistraţilor a apărut îmbrăcat în haine militare şi cu panglica Sfântului Gheorghe în piept, simbol militar rusesc, disputat aprig în țară.

Nu şi-a ascuns niciodată simpatiile, pozând în uniformele soldaţilor şi înarmat. Se întâmpla acum aproximativ 4 ani.

Potrivit lui Chircă, în 2014, la solicitarea unor cetăţeni ruși, acesta a dus, totuşi, la o bază militară din oraşul Krasnodar marfă, doar că, spune el, nu ştia ce transporta, de fapt. A fost reţinut ulterior şi judecat. Interesant este faptul că practic, în aceeaşi perioadă, câteva luni mai târziu, tot el – Valeriu Chircă, cu statut de suspect în activităţi de mercenariat, apare la unul din protestele organizate de Platforma Demnitate şi Adevăr, condusă de Andrei Năstase.

Era în septembrie 2015. A schimbat uniforma de militar pe tricolorul Republicii Moldova. Astfel, apare pe imaginile surprinse de camerele de filmare în Piaţa Marii Adunări Naţionale. A avut şi un comportament conflictual, agresând jurnaliştii PublikaTV, ceea ce era o normă la manifestaţiile organizate de către Năstase. În timp ce liderii scandau de pe scenă, participanţii la proteste aveau grijă să-i indimideze pe cei care nu împărtăşeau viziunile lor.

La aproape 5 ani de atunci, mercenarul îşi confirmă prezenta la acel protest. O spune într-un interviu pentru PublikaTV, doar că, afirmă el: ”sunt dezamăgit de cei pentru care au ieşit atunci.”

Nu este pentru prima dată când la protestele organizate de către Andrei Năstase şi alţi lideri ai opoziţiei sunt prezenţi oameni dubioşi, iar manifestaţia se transformă în altercaţii cu forţele de ordine.

Una din persoanele prezente în prima linie a protestatarilor, Felix Grincu, până recent membru al formaţiunii „Partidul Nostru”, condus de Renato Usatîi, a recunoscut public faptul că, unele evenimente stradale erau organizate astfel încât să degenereze în conflicte. Dovadă fiind protestul violent din ianuarie 2016, atunci când oamenii aduşi de Năstase, Usatîi şi Dodon, trebuiau să i-a cu asalt clădirea Parlamentului.

Râmăne deschisă întrebarea: Câţi alţi mercenari, gen Valeriu Chircă, sunt prezenţi prin mulţime atunci când liderii din opoziție îndeamnă tinerii şi bătrânii să iasă în stradă?

Total
0
Shares
 
Total
0
Share