Biserica ”Sfânta Cuvioasa Parascheva” din Chișinău a aderat la Mitropolia Basarabiei

Biserica ”Sfânta Cuvioasa Parascheva” din comuna Ciorescu, municipiul Chișinău, a aderat la Mitropolia Basarabiei. Informația a fost confirmată pentru Realitatea.md de Ioan Marian, protopop de Orhei, scrie Realitatea.md

Potrivit Părintelui Ioan Marian, consilierii bisericii, autoritățile publice locale, directorii de instituții și numeroși credincioși au susținut acest demers al consilierilor bisericii în frunte cu Preotul Paroh Vasile Stamati, întocmind un proces verbal cu sute de semnături ”întru susținerea acestui eveniment istoric. Așa să ne ajute Dumnezeu!”.

Amintim că la 23 aprilie 2024, Mitropolitul Vladimir a lansat un apel către toți preoții care au părăsit Mitropolia Moldovei, aderând la Mitropolia Basarabiei, cu un îndemn la pocăință.

”Constatăm cu durere și dezamăgire alegerea Sfinţiilor voastre de a părăsi calea pe care cu sfințenie ați jurat să o urmați. Această acțiune pune la îndoială seriozitatea angajamentului vostru față de vocatia pastorală. Vă chemăm acum, nu doar să meditați asupra greșelilor comise, ci să vă pocăiți profund și să reveniți în sânul Bisericii”, se arăta în mesajul Mitropolitului.

Total
0
Shares
Total
0
Share