Asociația „Eurasia” a creat Consiliul Pedagogic Eurasiatic și a anunțat lansarea proiectului „Liceul Eurasiatic”

Peste 100 de profesori din Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Moldova, Tadjikistan și Uzbekistan au participat la forumul internațional „Schimbare Eurasiatică” la Moscova. În cadrul evenimentului, organizația non-profit autonomă a anunțat lansarea a două proiecte de amploare – „Liceul Eurasiatic” și Consiliul Pedagogic Eurasiatic.

Principalul obiectiv al „Liceului Eurasiatic” este de a crea un spațiu educațional deschis pentru interacțiunea eficientă dintre profesori și elevi. AO „Eurasia” va oferi școlilor din țările EAEU sprijin sistematic: financiar, de proiect, infrastructural. În special, va implementa programe educaționale inovatoare și va echipa clasele cu cele mai moderne echipamente. Profesorii, pentru a-și îmbunătăți competențele de specialitate și metodice, vor urma stagii în cele mai bune centre educaționale din Rusia, iar pentru ei va fi elaborat un program de burse. În fiecare țară, se vor lua în considerare particularitățile culturale, istorice și religioase locale.

„Occidentului i-a luat 30 de ani să distrugă sistemul de educație în țările post-sovietice, astfel încât să nu avem avantaje competitive față de el. Sarcina noastră comună este să recreăm ceea ce era bun înainte. Aceasta este ideea principală a proiectului „Liceul Eurasiatic”. Vom moderniza infrastructura școlilor, le vom echipa și amenaja, vom îmbunătăți calificarea profesorilor, vom acorda burse. Această muncă va fi realizată de AO „Eurasia”, bazându-se pe experiența programelor guvernamentale și naționale ruse de top”, a subliniat filantropul, membru al Consiliului de Supraveghere al AO „Eurasia” și liderul Blocului politic „Victorie”, Ilan Șor.

În cadrul „Schimbării Eurasiatice” la UPSM a avut loc o masă rotundă, în cadrul căreia Alena Arshinova a anunțat crearea Consiliului Pedagogic Eurasiatic – o comunitate profesională care va deveni o platformă eficientă pentru dezvoltare, îmbunătățirea calificărilor și schimbul de experiență al profesorilor. În planurile AO „Eurasia” este crearea de centre de resurse în diferite țări ale spațiului post-sovietic. Profesorii au dat deja startul noului proiect: au elaborat obiectivele, sarcinile și misiunea acestuia.

„Am convenit să continuăm să lucrăm la crearea Consiliului Pedagogic Eurasiatic, să împărtășim tehnologii, metodologii și să dezvoltăm proiecte, inclusiv „Liceul Eurasiatic”. Trebuie să ne ajutăm reciproc, deoarece profesorii au o misiune foarte importantă: să educe copiii care vor prelua conducerea țărilor lor și vor fi responsabili pentru securitatea și prosperitatea popoarelor continentului nostru, Eurasia”, a subliniat deputatul Dumei de Stat și președintele Consiliului AO „Eurasia”, Alena Arshinova.

Participanții la forum au discutat cu Serghei Kravtsov, întâlnirea în format de dialog deschis având loc la școala „Letovo”. Ministrul Educației din Rusia a vorbit despre posibilitățile educației ruse, a răspuns la întrebări și a promis că va lua în considerare propunerea deputatului Dumei de Stat și președintelui Consiliului AO „Eurasia”, Alena Arshinova, privind organizarea de stagii pentru profesori din diferite țări, inclusiv EAEU, în Rusia.

Printre vorbitorii „Schimbării Eurasiatice” s-au numărat și adjunctul ministrului educației din Rusia, Tatiana Vasilieva, prim-vicepreședintele Comitetului Consiliului Federației pentru legislație constituțională și construcție de stat, Liubov Glebova, rectorul Universității Pedagogice de Stat din Moscova (UPSM), Alexei Lubkov și alții.

La forum a fost semnat un acord de cooperare între AU „Eurasia” și UPSM. Este planificată desfășurarea în comun a programelor internaționale, conferințelor și concursurilor.

În patru zile, participanții la forum au urmat programe educaționale, au vizitat școli și universități din capitală, au făcut cunoștință cu profesori ruși remarcabili. La Poklonnaia Gora, în parcul Victoria din Moscova, au depus flori la Flacăra Eternă. Forumul s-a încheiat cu premierea câștigătorilor concursului de proiecte socialmente semnificative „Eurasia – continentul oportunităților”. Cele mai bune inițiative ale profesorilor vor primi sprijin financiar și de expertiză.

„Eurasia” este o organizație non-profit care implementează proiecte umanitare menite să dezvolte comunicarea interetnică. Scopul asociației este de a întări procesele de integrare în spațiul post-sovietic, păstrând identitatea națională a popoarelor. Unul dintre principalele direcții ale AO “Eurasia” este sprijinirea elevilor, studenților, tinerilor specialiști. Printre proiecte se numără programe educaționale, schimburi, stagii în companii mari de stat și private de înaltă tehnologie, școli de media. De asemenea, proiectul „Eurasia” include platforme profesionale și forumuri pentru profesorii din școli și universități, participarea sportivilor la competiții internaționale, granturi pentru jurnaliști și bloggeri, misiuni de afaceri pentru implementarea produselor și găsirea partenerilor pentru antreprenori, sprijin pentru proiectele din domeniul conservării istoriei și culturii.

Total
0
Shares
Total
0
Share