Fermierii i-au dat timp guvernării până în 10 octombrie pentru soluționarea crizei din agricultură

Fermierii din Republica Moldova au dat timp guvernării actuale până în data de 10 octombrie, pentru identificarea unei soluții pentru criza actuală din agricultură.

Agricultorii s-au arătat extrem de nemulțumiți de întâlnirea avută cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

Aceștia au declarat că discuțiile cu autoritățile au fost sterile și că se încearcă tergiversarea proceselor. Plus, fermierii afirmă că legea cerută privind ajutorul urgent a fost elaborată doar pentru ca ulterior să fie abrogată, iar producătorii agricoli așa și să rămână fără susținerea promisă.

”Nu cunoaștem care vor fi acțiunile de mai departe, dar doamna președintă o să ale anunțe. Am solicitat alte trei măsuri. S-a solicitat demisia ministrului Agriculturii (…). Cerința numărul trei ține de stoparea propagandei și a falsurilor, care a stârnit ura societății împotriva agricultorilor. Agricultorii au ajuns să fie dușmanul bugetului public. (…) Măsura numărul a patru a constat în transparentizarea acțiunilor de susținere a sectorului agricol”, a declarat Alexandru Bădărău, directorul Asociației ”Forța Fermierilor”.

Amintim că producătorii agricoli după ce au cerut în repetate rânduri susținere de la guvernare, în urma secetei din acest an, și-au scos tehnica pe traseele naționale începând cu 17 septembrie 2024.

Ulterior, un grup de fermieri a protestat la Președinție, iar Maia Sandu i-a invitat la discuții, pentru negocieri.

Total
0
Shares
Total
0
Share