Israelul l-a declarat persona non grata pe António Guterres, secretarul general al ONU

Israelul l-a declarat persona non grata pe secretarul general al ONU, António Guterres, despre care susține că nu a ”condamnat fără echivoc” atacul iranian și că ”sprinjină teroriștii, violatorii și ucigașii”, scrie Biziday.ro

Ministrul de externe al Israelului, Israel Katz, spune că decizia vine ca urmare a faptului că Guterres nu a ”condamnat fără echivoc” atacul pe care Iranul l-a lansat asupra Israelului. Katz îl acuză pe șeful ONU că este ”anti-Israel”.

”Oricine nu poate condamna fără echivoc atacul atroce al Iranului asupra Israelului, așa cum a făcut aproape fiecare țară din lume, nu merită să pună piciorul pe pământul israelian. Acesta este un secretar general care încă nu a denunțat masacrul și atrocitățile sexuale comise de ucigașii Hamas în 7 octombrie și nici nu a condus niciun efort pentru a-i declara organizație teroristă”, a adăugat ministrul israelian de Externe.

Ieri, șeful ONU a condamnat ”extinderea conflictului din Orientul Mijlociu prin escaladare după escaladare” și a cerut o încetare a focului.

Total
0
Shares
Total
0
Share