Alte știri

A avut loc o nouă ședință a proiectului Twinning „Sprijin suplimentar pentru agricultură, dezvoltare rurală și siguranță alimentară în Republica Moldova”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Joi, 2 septembrie, a avut loc ce-a de-a IV-a ședință a Comitetului de coordonare a proiectului Twinning „Sprijin suplimentar pentru agricultură, dezvoltare rurală și siguranță alimentară în Republica Moldova”.

În cadrul întâlnirii au fost prezentate rezultatele obținute, în cadrul proiectului, în perioada mai – iulie curent, fiind aprobat raportul trimestrial, ce reflectă rezultatele obținute de către instituțiile beneficiare la implementarea proiectului. De asemenea, în cadrul ședinței au fost stabilite activitățile pentru următoarele șase luni.

Ședința a fost prezidată de Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu, care a menționat importanța suportului acordat de Uniunea Europeană instituțiilor din sectorul agriculturii și securității alimentate.

”Este foarte importantă expertiza UE în procesul de elaborare a noului document strategic din sector. Ne dorim un document practic, care să corespundă necesităților sectoriale și să constituie o călăuză în dezvoltarea sectorului agriculturii. Astfel, încât să faciliteze crearea condițiilor favorabile pentru desfășurarea activităților producătorilor agricoli, condiții de trai decente în mediul rural, în simbioză cu măsurile de mediu și asigurând adaptarea sectorului la schimbările climatice” a menționat ministrul Gherciu, în discursul său

loading...

Comments are closed.