Politică

A fost anunțat candidatul unioniștilor: “Va fi următorul președinte al Republicii Moldova!”

Pinterest LinkedIn Tumblr

La Iași, de Ziua Unirii Principatelor Române a fost menționat numele celui care l-ar putea învinge în alegerile prezidențiale din Republica Moldova pe socialistul Igor Dodon.

Este vorba despre Alecu Reniță, președintele Mișcării Ecologiste din Moldova. Jurnalistul de mediu a fost anunțat ca cel mai potrivit viitor președinte peste Prut de către George Simion, în cadrul Congresului național al Alianței pentru Unirea Românilor (A.U.R.), transmite infoprut.ro.

Frații noștri de peste Prut sunt parte integrantă a națiunii române și a Alianței pentru Unirea Românilor despre care sperăm că îi va aduce laolaltă, cât mai repede, pe toți unioniștii. Printre vorbitori l-am remarcat pe cel mai potrivit om pentru a fi viitorul președinte al Republicii Moldova. Sunt convins că într-un viitor nu îndepărtat vom fi iarăși Regatul României Mari și națiunea română nu va mai avea graniță la Prut”, a declarat George Simion, proaspăt ales copreședinte al formațiunii politice A.U.R.

Acest Congres, acești oameni care vin sub aceeași flamură ar trebui să garanteze că nimeni, niciodată nu va submina temeliile României moderne. Basarabia, printr-o minune a lui Dumnezeu, a reușit să păstreze, printr-o formă sau alta, 4 milioane de români, dincolo de crimele comise de regimul sovietic. Pentru noi, România întreagă este cea care a fost începută pe 27 martie, la Chișinău, continuată la Cernăuți și finalizată la Alba Iulia. E important să avem în țară un partid care să nu promoveze ce au promovat partidele și alte instituții din România în ultimii 30 de ani, politici falimentare pentru ideea românească. Fără întreținerea unui guvern antiromânesc la Chișinău, Basarabia ar fi fost astăzi în cadrul României întregite. Să știți că orice s-ar întâmpla, noi iubim România, noi iubim românii, iubim poporul român și România de la 1 decembrie 1918!”, a afirmat Alecu Reniță, președintele Mișcării Ecologiste din Moldova.

Fost deputat în primul Parlament de la Chișinău, Alecu Reniță a făcut parte din delegațiile venite din Republica Moldova să participe la Congresul național al Alianței pentru Unirea Românilor, în cadrul căruia s-a ales conducerea partidului, s-au votat statutul și programul politic și a fost prezentată strategia pentru alegerile locale și parlamentare care vor avea loc în România anul acesta. La eveniment au fost prezenți și reprezentanți ai mișcării politice UNIREA, în frunte cu Valeriu Munteanu, președintele Partidului Uniunea Salvați Basarabia, care a ținut o scurtă alocuțiune.

Citește și: Ruptură OFICIALĂ în PAS. Organizația de la Hâncești îi întoarce spatele Maiei Sandu și spune NU Olesei Stamate

loading...

Comments are closed.