Alte știri

A fost aprobat Regulamentul de acordare a celor 60 de milioane de lei pentru agricultori

Pinterest LinkedIn Tumblr

Executivul a aproba Regulamentul privind stabilirea modului de acordare a ajutorului financiar, din partea Guvernului Federației Ruse, destinat pentru compensarea parțială a prejudiciului cauzat de seceta din anul 2020 la cultura porumbului și pregătirea solului pentru recolta anului 2021.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Documentul stabilește procedura de acordare, modalitatea și procesul de calcul a sumei ajutorului financiar, dar și modul de repartizare a banilor.

Autoritatea responsabilă de realizare a acestuia va fi Agenția pentru Intervenții și Plăți în Agricultură (AIPA).

Compensația se va acorda producătorilor agricoli a căror câmpuri cultivate cu porumb au fost afectate de secetă în măsură de 60% și mai mult. Conform estimărilor, suprafața totală afectată de calamități naturale este de 505 mii hectare.

În acest sens, Ministerul Finanțelor va aloca Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Regionale – 59730,0 mii lei din fondul de intervenție al Guvernului.
Menționăm că în urma semnării Acordului dintre Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova şi Ministerul Finanțelor al Federaţiei Ruse, Guvernul Republicii Moldova a primit asistență financiară nerambursabilă în valoare de 275,0 milioane ruble rusești, pentru susținerea producătorilor agricoli care au avut de suferit din cauza calamităților naturale din acest an.

loading...

Comments are closed.