Alte știri

A fost aprobată „Metodologia privind continuarea la distanță a procesului educațional în condiții de carantină”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a aprobat „Metodologia privind continuarea la distanță a procesului educațional în condiții de carantină”. Documentul stabilește modul de continuare a procesului educațional în instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal în condiții de carantină, când prezența fizică a elevilor în sălile de clasă este restricționată.

Interacțiunile dintre OLDSÎ, cadrele de conducere, cadrele didactice, elevii și părinții/ reprezentanții legali ai acestora se realizează prin mijloacele tehnice și de program oferite de tehnologia informațiilor și comunicațiilor. 

Învățarea la distanță se realizează în conformitate cu proiectul didactic de lungă durată elaborat de cadrul didactic respectând rigorile cadrului curricular al disciplinei. Materialele didactice utilizate în învăţământul la distanţă se bazează pe manualele școlare în uz aprobate de MECC, care pot fi utilizate în format digital în cadrul activităților de predare-învățare-evaluare online. Se folosesc ghiduri, resurse informaţionale digitale, sisteme automatizate de testare şi alte materiale specifice care pot fi difuzate prin intermediul platformelor online de partajare. 

Responsabilitatea pentru organizarea învățământului la distanță pe durata suspendării procesului educațional revine conducerii instituției de învățământ de comun cu cadrele didactice, elevii și părinții/ reprezentanții legali ai acestora.

Citește și: Secretarul de stat în domeniul educației a moderat ședința de lucru online cu șefii organelor locale de specialitate în domeniul învățământului

loading...

Comments are closed.