Economic

A fost confirmată poluarea aerului în regiunea Portului Giurgiulești

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ca rezultat al intervenției repetate la data de 17 ianuarie 2023, a specialiștilor Laboratorului de Referință de Mediu al Agenției de Mediu, la incendiul izbucnit la un rezervor de păstrare a cerealelor al companiei „Danube Oil Company”, amplasat pe teritoriul Portului Internațional Liber Giurgiulești, care a avut loc la data de 16 ianuarie 2023, au fost prelevate probe de aer, la diferite distanțe de focarul incendiului. Investigațiile de laborator au demonstrat menținerea unui nivel sporit de poluare aerului pentru conținutul de fenol, în probele colectate la distanțe de până la 100 m de rezervoarele incendiate, care au depășit norma sanitară de la 1,5 pâna la 2,0 ori.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Percepția mirosului specific este condiționată de prezența fenolului în aerul atmosferic, care se presupune că este emanat de supraîncălzirea vatei minerale, utilizată drept strat izolator a rezervoarelor de depozitare a șrotului de floarea soarelui.

Având în vedere, că urmările incendiului pot avea impact negativ asupra sănătății populației din regiune, Agenția de Mediu va continua monitorizarea nivelului de poluare a aerului în zona Portul Internațional Liber Giurgiulești, și ariei aferente localității.

Astfel, începând cu data de 18 ianuarie curent, Agenția de Mediu în comun cu colegii Agenției pentru Protecția Mediului din București va monitoriza calitatea aerului în regiunea dată prin intermediul unui laborator mobil echipat cu aparataj modern, pentru a veni cu informație mai detaliată privind componența aerului poluat.

În urma evaluării datelor, Agenția de Mediu va veni cu o informație actualizată la acest subiect.

loading...

Comments are closed.