Alte știri

A fost depistat un nou simptom „ascuns” al infecției cu COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Febra și tusea seacă nu reprezintă singurele simptome care se manifestă la un pacient infectat cu coronavirus. Un nou studiu al Societății de Rinologie din Marea Britanie indică faptul că anosmia este prezentă mai ales la pacienții tineri, în general asimptomatici, informează Daily Star.

Anosmia reprezintă lipsa mirosului și a gustului, lucru ce poate fi periculos în anumite situatii. Aproximativ o treime dintre pacienții infectați cu Covid-19 din Coreea de Sud, Italia si China au raportat faptul că și-au pierdut simțul mirosului.

„În Coreea de Sud, unde testarea este mult mai mare, 30% dintre pacienții testați pozitiv au avut anosmia drept cel mai mare simptom. Vorbim aici de cazurile ușoare. A existat un număr crescut de raportări de la pacienți care au prezentat anosmie, în lipsa febrei sau a tusei. Colegii din Iran au identificat cazuri izolate, la fel și cei din SUA, Franța sau nordul Italiei„, a declarat unul dintre realizatorii studiului.

Citește și: Răspândirea coronavirusului încetineşte în Marea Britanie, iar testele de anticorpi pot fi gata în câteva zile

loading...

Comments are closed.