Actual

A fost extins programul de activitate al Centrelor Medicilor de Familie, inclusiv, activitatea cabinetelor de radiologie

Pinterest LinkedIn Tumblr

Din acest weekend a fost extins programul de activitate ale Centrilor Medicilor de Familie, inclusiv, activitatea cabinetelor de radiologie și laboratoarelor clinice anume pentru a spori accesul persoanelor suspecte sau confirmate cu Covid la investigațiile esențiale. Cu acest anunț a venit primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței Primăriei Chișinău de astăzi.

Ceban spune că oamenii i-au comunicat că ceva nu merge. „Numărul celor care vor să facă investigații a crescut, iată de ce am considerat oportun să facem acest lucru. Iar pentru a elimina orice interpretări, începând de la procedurile de vaccinare, activitatea medicilor de familie, activitatea sălilor de radiologie, rog locuitorii mun. Chișinău să ne comunica la linia verde și colegii noștri din instituțiile medicale să ofere asistența necesară.

Doamna Bucearschi, Domnul Gîlca în continuare rog și insist ca medicii de familie să comunice pacienților cu forme ușoare de Covid care sunt la domiciliu să acceseze sistemul municipal de monitorizare pentru a comunica pe o cale simplă prin telefon despre simptomele pe care le are în fiecare zi”, a declarat Ceban.

Edilul a mai punctat că medicii și pacienții trebuie să folosească Registrul Covid-19 Chișinău, adică monitorizarea la distanță prin Platforma JIRA.

„Odată ajuns la medic, medicul de familie îi comunică codul, iar pacientul, cum sunt și eu, intră de 3 ori pe zi și setează răspunsul la întrebările puse. Automat aceste date sunt transmise medicului, iar în caz că sunt schimbări, medicul revine cu un apel. Este simplu, iar medicii din cadrul AMT-urilor au fost instruiți să facă acest lucru”, a precizat primarul.

Mai mult Ion Ceban a solicitat ca fiecare pacient să aibă în casă aparate de măsurare a oxigenării sângelui. În acest sens, Ceban a precizat că sunt discuții între municipalitate și Ministerul de resor.

loading...

Comments are closed.