Alte știri

A fost găsit un medicament care vindecă 95% din infectații cu COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Medicamentul Actemra, produs de Roche, destinat pacienţilor care suferă de artrită reumatoidă, ar putea fi salvarea bolnavilor de coronavirus. Medicamentul reduce inflamația provocată de COVID-19, informează Daily Mail, citat de Telegraph.md.

Daily Mail mai notează că doctorii chinezi au folosit Tocilizumab (Actemra) pe 20 de pacienţi în stare gravă, iar 19 dintre aceştia au fost declaraţi vindecaţi. Actemra a fost aprobat deja în China, în timp ce Statele Unite au ordonat teste.

La nivel mondial, COVID-19 a îmbolnăvit peste 460.000 oameni şi a ucis 20.000.

Iniţial, doctorii chinezi au folosit Tocilizumab pentru a provoca un răspuns disproporţionat al sistemului imunitar în cazul pacienţilor cu coronavirus, care ar fi putut duce la un colaps al organelor interne. Medicamentul a fost folosit în două spitale din provincia Anhui, China.

„În câteva zile temperatura pacienţilor a scăzut la normal, iar celelalte simptome s-au îmbunătăţit”, a notat dr. Xiaoling Xu, conform Daily Mail.

Cei 19 pacienţi externaţi au avut nevoie de 14 zile de internare, se mai arată în cadrul studiului publicat de doctorii chinezi.

Pe de altă parte, Karsten Kleine, purtător de cuvânt al producatorului Roche, a spus pentru NBC News că există discuţii cu guvernul american privind continuarea studiilor.

Citește și: Somnul bun ne poate apăra de infecția cu coronavirus

loading...

Comments are closed.