Oficial

A fost modificată Legea cadastrului bunurilor imobile

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputații au aprobat, în lectura finală, în cadrul ședinței de ieri, 20 iulie, modificări la Legea cadastrului bunurilor imobile, transmite Telegraph.md

Proiectul are ca obiectiv aducerea în concordanță a legii vizate cu reglementările Codului civil privind activitatea de înregistrare și propune soluții practice referitoare la evidența registrului bunurilor materiale.

De asemenea, în urma modificărilor votate va fi creat cadrul legal necesar pentru finalizarea cadastrului bunurilor imobile pe întreg teritoriul țării care urmează a fi realizat în cadrul unui proiect implementat cu bani externi.

De notat că Asociația Internațională pentru Dezvoltare va oferi țării noastre un credit pentru proiectul de înregistrare funciară și evaluare a proprietății, care va contribui la finalizarea cadastrului bunurilor imobile prin realizarea înregistrării primare în cele 497 de localități rurale.

Modificările adoptate în ședință au ca finalitate crearea unei evidențe cadastrale a întreg teritoriul țării și asigurarea în final a unei gestionări eficiente a tuturor bunurilor imobile.

Tot ieri, deputații au votat în cea de-a lectură modificări la o serie de acte normative care vin să eficientizeze politicile în domeniul reglementării prin autorizare a activității de întreprinzător. Modificările vor va avea un impact pozitiv asupra dezvoltării pieței imobiliare, cadastrului, imobiliar, sistemului geodezic și cartografic și prin care se va asigura continuitatea procesului de certificare a specialiștilor în domeniu.

Citește și: Parlamentul a aprobat crearea Consiliului Național de Evaluare și Acreditare în Sănătate

loading...

Comments are closed.