Alte știri

A fost publicată lista candidaților PAS pentru nou a componență a CEC

Pinterest LinkedIn Tumblr

Angela Caraman, Alexandru Berlinschi, Ludmila Lupașco, Sergiu Gurduza, Alexandru Musteață, sunt candidații propuși de „Partidul Acțiune și Solidaritate” la funcția de membri ai Comisiei Electorale Centrale (CEC), a declarat pentru Ziarul de Gardă purtătoarea de cuvânt a fracțiunii „PAS”, Adriana Vlas.

Angela Caraman are experiență în administrația publică locală și centrală: Pretura sectorului Centru, Comisia Electorală Centrală, Primăria satului Ghidighici, trainer în domeniul electoral. Caraman a fost formator la Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE).

Alexandru Berlinschi este șeful Departamentului de Management Electoral al CEC. Ludmila Lupașco a fost șefa Aparatului CEC.

Sergiu Gurduza este fost membru al CEC. Acum, Gurduza este unul dintre consilierii președintelui Parlamentului, Igor Grosu. Din 2012 este director executiv al asociației „Centrul de Consultanță Legislativă”. A fost viceministru al Justiției, dar și secretar și membru al Comisiei guvernamentale pentru selectarea candidaților la funcția de judecător la Curtea Constituțională din partea Guvernului.

Alexandru Musteață este directorul departamentului „Buna Guvernare” din cadrul Fundației Soros-Moldova.

Expertul Promo-LEX Pavel Postica a fost desemnat membru al CEC. Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul în acest sens.

Amintim că PAS a deține acum și funcția de președinte al CEC.

loading...

Comments are closed.