Social

A încercat să trimită în România 10 mii de măști chirurgicale, dar a fost prins de ofițerii SIS și IP Ciocana

Pinterest LinkedIn Tumblr

Serviciul de Informații și Securitate de comun cu IP Ciocana al Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău au contracarat o tentativă de scoatere și transbordare ilegală a unui lot de articole farmaceutice.

Astfel, urmare a unor informații deținute de către ofițerii SIS, la 8 aprilie curent, a fost stopat un automobil de teren de marca Honda CRV, cu numere de înmatriculare străine, la volanul căruia se afla un cetățean al Republicii Moldova, în vârstă de 28 ani. În portbagajul mijlocului de transport au fost depistate 10 mii de măști chirurgicale, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta niciun act. Acestea erau ambalate în 4 saci de polietilenă, pregătite pentru a fi transbordate ilegal, peste râul Prut, în România.

În cadrul măsurilor speciale de investigație a fost stabilit că lotul de măști a fost procurat la un preț de 3,5 lei moldovenești per bucată și urma a fi vândut cu ridicata pentru a obţine profit.

Amintim că, în conformitate cu Hotărârea Guvernului Republicii Moldova nr. 168 din 11.03.2020 „Cu privire la interzicerea exporturilor unor produse”, se interzice, până la 15 aprilie 2020 inclusiv, exportul din Republica Moldova al următoarelor produse: măști medicale; mănuși medicale; produse biocide (dezinfectanți medicali).

În context, Serviciul de Informații și Securitate solicită respectarea legislației în vigoare și a tuturor recomandărilor privind starea de urgență.

loading...

Comments are closed.