Alte știri

A înotat 18 km – VIDEO – Un sportiv din Moldova a trecut înot Strâmtoarea Gibraltar, care desparte Europa de Africa

Pinterest LinkedIn Tumblr

Moldoveanul Dmitri Voloșin a trecut înot strâmtoarea Gibraltar, care are lungimea de 18 km. Împreună cu el, au înfruntat strâmtoarea dintre Africa și Europa doi sportivi din SUA și Franța.

Dmitri Voloșin a depășit strâmtoarea cu distanța de 18 kilometri în 4 ore și 27 de minute.

Timp de trei zile sportivii au așteptat ca vântul să bată din direcția potrivită și pe 10 septembrie, vântul a permis ca apele Gibraltarului să fie cucerite. Sub supravegherea medicilor și a echipei de salvatori, sportivii au petrecut în apă peste patru ore. 18 kilometri – iată distanța pe care au depășit-o înotătorii fără oprire. Rezultatul a fost înregistrat de ACNEG (Asociaţia de Traversare a Strâmtorii Gibraltar).

„Traversând înot strâmtoarea Gibraltar pot să spun un lucru – nu există nimic imposibil. După ce am finalizat și am desfăcut drapelul Moldovei deasupra capului, emoțiile m-au copleșit și voiam să cuprind tot Pământul”, a menţiinat Voloșin.

Strâmtoarea Gibraltar este recunoscută ca având condiții meteorologice nefavorabile, iar din această cauză, în momentul dat, sunt puțini oameni în lume care au reușit să traverseze înot această apă care desparte continentul african de cel european.

loading...

Write A Comment