Abuz de putere sa u lobby? Dumitru Alaiba știe cine nu va câștiga licitația pentru magazinele de la Aeroportul Chișinău

Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, a declarat public că eliminarea magazinelor duty-free de la Aeroportul Internațional Chișinău a avut ca scop explicit afectarea afacerilor considerate a fi legate de omul de afaceri Ilan Șor.

În același mesaj, Alaiba a mers și mai departe, afirmând că deja știe cine nu va câștiga următoarea licitație publică pentru aceste spații comerciale.

“Ne vom asigura că selectăm un investitor credibil, cu o vastă experiență în domeniu și o reputație ireproșabilă pentru a aduce transparență și eficiență în gestionarea magazinelor din Aeroport”, a declarat ministrul, referindu-se la spațiile în prezent ocupate de către Dufremol, o companie care lunar achită statului milioane de lei sub formă de taxe și impozite și care are zeci de angajați.

Declarația lui Alaiba a ridicat întrebări cu privire la posibila interferență politică în procesul de licitație de la Aeroportul Internațional Chișinău. Este îngrijorător faptul că ministrul cunoaște deja rezultatul licitației unei instituții autonome subordonate APP, alimentând suspiciuni că procesul ar putea fi manipulat sau că ar putea exista restricții privind participarea altor companii.

Reamintim că Aeroportul Internațional Chișinău, recent revenit în gestiunea statului, se confruntă deja cu o criză tehnică și financiară fără precedent, iar unele spații destinate pasagerilor au fost invadate de către taracani.

Total
0
Shares
Total
0
Share