Accident la Moscova: Un avion Emirates A380 a fost lovit de un camion, după ce șoferul a suferit un AVC la volan

Camionul s-a încastrat sub aeronavă, după ce şoferul a făcut un accident vascular cerebral (AVC) la volan, relatează Le Figaro.

Niciun rănit nu a fost anunţat.

„Zborul Emirates EK134 a fost anulat din cauza unui vehicul de serviciu de a sol care a intrat în contact cu avionul înaintea de îmbarcarea pasagerilor. Toţi pasagerii vizaţi au fost redirecţionaţi către un zbor ulterior al Emirates. Emirates regretă orice neplăcere cauzată. Siguranţa pasagerilor şi echipajului este de o importanţă primordială”, a anunţat într-un comunicat compania.

Pagube semnificative

Şoferul a fost victima unei deteriorări bruşte a stării sănătăţii, care sugerează un AVC la volanul vehiculului. Bărbatul, paralizat, a fost spitalizat.

„Burta” avionului de tip A380 a suferit pagube importante.

O întrebare rămâne în suspans – cum poate fi reparat avionul în Rusia, în contextul în care această ţară este vizată de sanţciuni din Occident de la începuyul Războiului din Ucraina. Uniunea Europeană „interzice exportul către Rusia de bunuri şi tehnologii destinate industriei aeronautice şi spaţiale” din februarie 2022, potrivit Consiliului Euroepan.

Serviciile de asigurare, întreţinere şi asistenţă tehnică aferente acestor bunuri şi tehnologii sunt de asemenea interzise. EAU au continuat să menţină relaţii diplomatice cu Rusia după invazia Ucrainei. Ele operează două zboruri Airbus A380 pe zi către Aeroportul Domodedovo de la Moscova şi un alteilea cu un Boeing 777-300.

Emirates deserveşte de asemenea Sankt Petersburgul printr-un zbor zilnic cu un Boeing 777-300.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share