Externe

Această poză nu trebuie să o vadă angajații Apă Canal Chișinău. Cum a fost „reparată” o conductă de apă în România

Pinterest LinkedIn Tumblr

Societatea pe acțiuni română, Apa Prod a devenit ţinta ironiilor după o fotografie care arată starea dezastruoasă în care a ajuns conducta de apă care alimentează oraşul Haţegului.

Conducta de alimentare cu apă a oraşului Haţeg este veche de peste patru decenii şi plină de găuri.

Angajaţii Apa Prod, societatea din subordinea Consiliului Judeţean Hunedoara care administrează reţeaua de apă şi canalizare, au căptuşit-o cu zeci de pene din lemn, care nu fac faţă presiunii apei. Problema datează de mai mulţi ani, însă reparaţiile capitale s-au lăsat aşteptate. Localnicii au publicat imagini cu conducta şi s-au plâns de calitatea serviciilor oferite de furnizor.

„În urma fotografiei publicate în spaţiul public, care arăta un tronson din conducta de alimentare cu apă a oraşului Haţeg, facem următoarele precizări: acea conductă este din anul 1978 şi face parte din aducţiunea Sântămăria Orlea- Haţeg. Tronsonul de conductă, pe o distaţă de 580 metri, urmează să fie înlocuit în perioada următoare. Acesta a fost prevăzut pentru înlocuire iar, la momentul de faţă, suntem în situaţia de achiziţie a conductei şi materialelor necesare înlocuirii acestui tronson. Valoare acestor lucrări este de aproximativ 145.000 euro”, a informat SC Apa Prod.

În următorul program de investiţii european este cuprinsă înlocuirea întregii conducte de aducţiune de la Sântămăria Orlea până la rezervorul de înmagazinare al oraşului Haţeg, pe o lungime totală de 3,2 kilometri. Lucrările prevăzute în POIM vor demara în al treilea trimestru al acestui an, au mai adăugat reprezentanţii societăţii, la care acţionarul principal este Consiliul Judeţean Hunedoara.

Citește și: SOLUȚIE INEDITĂ: Ungaria a procurat șase clinici de fertilitate, pentru a crește natalitatea

Comentați știrea

loading...

Comments are closed.