Alte știri

Activist civic: Introducerea monedelor va fi o premisă pentru dezvoltarea transportului public!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Începând de azi, Banca Națională a Moldovei (BNM) pune în circulație o serie nouă de monede metalice de 1, 2, 5 și 10 lei. Reforma a fost salutată de majoritatea internauților, dar alții au scos în evidență o latură negativă, ei spun că trecerea de la monedele de hîrtie la cele de metal va îngreuna munca șoferilor și taxatorilor din transportul public, cînd aceștia vor trebui să ofere rest călătorilor.

Activistul civic Victor Chironda este de părere că, din contra, introducerea noilor monede va fi o premisă pentru dezvoltarea transportului public.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Scuze pentru această intervenție în fluxul de jăle, dar: Nu, introducerea monedelor nu va fi o problemă pentru plata în transportul public. E mai degrabă o premisă pentru modernizarea acestuia. În următorii ani va fi implementată taxarea electronică în transportul public, microbuzele vor fi înlocuite cu autobuze de mică capacitate iar pentru plata cu monede există echipament special de sortare și numărare. Și da, prețurile pentru călătorie în TP vor crește și va fi foarte comod de plătit cu modena de 5 lei, sau chiar cu cea de 10”, a scris pe facebook Victor Chirtoanda.

silvia radu, victor chironda, chisinauTelegraph.md amintește că primarul interimar Silvia Radu a propus deja Consilului Municipal Chișinău (CMC) modernizarea transportului public în oraș prin introducerea sistemului de taxare electronic, ceea ce va conduce la excluderea taxatorilor din mijloacele de transport în comun.

Vezi cum arată noile monede din metal AICI

loading...

Comments are closed.