Alte știri

Adunau bani pentru ”obșeac”. Doi mebri ai unei oraganizații criminale, cercetați pentru șantaj

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un membru activ al organizației criminale ”PATRON”,  originar din orașul Nisporeni, alias ”Șulț”, împreună  cu un  complice, au pus la cale o schemă de șantajare a unui bărbat în vârstă de 32 de ani, manifestată prin amenințări cu violența.

Astfel, pentru a nu-i fi aplicată violența asupra sa cât și a rudelor acestuia, acesta trebuia să transmită 500 de euro pentru a fi aplanat conflictul dintre partea vătămată și unii membri ai lumii interlope, bani care urmau să ajungă în haznaua  organizației criminale așa zisă ”оbșeac”.

Acțiunile ilegale ale suspecților au fost documentate timp de o lună de către ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a Inspectoratului Național de Investigații (INI), în comun cu angajații Secției urmărire penală a Inspectoratului de Poliție Botanica, sub conducerea procurorilor procuraturii municipiului Chișinău oficiul Botanica.

La 15 decembrie, suspecții, în vârstă de 31 și 34 de ani, au fost reţinuţi în flagrant în timp ce primeau  10 mii de lei de la victimă. Acțiunile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii cu Destinație Specială „Fulger”.

În continuare ofițerii de investigații întreprind acțiuni pentru a stabili toate persoanele implicate, precum și victimele care au mai avut de suferit în urma acțiunilor infracționale ale grupului.

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru infracțiune de ”Șantaj”. Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții  riscă  închisoare de la 7 la 10 ani, sau amendă de până la 117 500 lei.

loading...

Comments are closed.