Afaceriști italieni, interesați să investească într-un proiect de mediu în țara noastră

Un grup de oameni de afaceri din Italia sunt interesați să investească în valorificarea deșeurilor din Republica Moldova, informează Telegraph.md

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, s-a întâlnit astăzi cu un grup de investitori care și-au manifestat intenția de a construi, pe teritoriul țării noastre, o fabrică specializată în sortarea, reciclarea și transformarea deșeurilor în brichete de combustibil.

Investitorii au precizat că sunt dispuși să acopere costurile proiectului, estimate la circa 130 mln de euro.

Investitiorii italieni sunt siguri că acest proiect va ajuta țara noastră în problema reciclării deșeurilor, dar ar putea servi și ca sursă alternativă de energie termică. Aceștia sunt dispuși să acopere costurile proiectului, estimate la circa 130 mln de euro.

„Din cele prezentate  proiectul este unul interesant și inovativ, ce ar reduce cantitatea de deșeuri depozitate, iar cele ce nu pot fi reciclate ar putea fi transformate în energie – un beneficiu economic. Vom discuta intenția unui concept de proiect cu toate instituțiile de resort, vom analiza oportunitățile, impactul, pentru că este necesar să identificăm și să aplicăm cea mai bună metodă de valorificare e deșeurilor. Vom lua în calcul, în prim plan, minimalizarea efectelor nocive asupra mediului înconjurător”, a declarat Ion Perju.

Citește și: Ministerul Finanțelor alocă indemnizații unice pentru asigurarea cu spațiu locativ

 

 

Total
0
Shares
Total
0
Share