Actual

Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei va acorda asistență pentru dezvoltarea capacităților ANI

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele ANI, Rodica Antoci a avut ieri, 7 septembrie, o întrevedere cu reprezentantul Oficiului Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei în Moldova (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit – GIZ), Birger Nerre.

Subiectul discuțiilor a vizat perspectivele de implementare a proiectului GIZ în cadrul ANI pentru realizarea obiectivelor propuse cu privire la fortificarea cadrului metodologic de specialitate pe domeniul de control, acordarea suportului financiar pentru achiziționarea tehnicii necesare în procesul de instruire  a subiecților declarării, elaborarea materialelor informative și educative, schimb de experiență în vederea preluării bunelor practice europene în domeniul de control, etc.

Președintele ANI a exprimat aprecieri pentru activitatea remarcabilă realizată de GIZ în Republica Moldova și a subliniat importanța suportului european în vederea revizuirii cadrului național pe domeniul integritate, standartizarea procedurilor de control ale Inspectoratului de integritate al ANI la cerințele europene,  elaborarea unei metodologii unitare în ceea ce privește activitatea inspectorului de integritate.

La rândul său, reprezentatul GIZ a apreciat deschiderea ANI față de proiectele implementate de statul german în Republica Moldova, precizând că în ultima perioadă se observă o transparență a activității ANI, inclusiv prin faptul că instituția și-a prioritizat atenția spre informarea publicului larg despre acțiunile sale. Acest fapt, va ajuta semnificativ la realizarea calitativă documentelor strategice pentru a asigura rezultatele asteptate de întreaga societate.

Pentru acest proiect sunt prevăzuți 8 milioane de euro și se va desfășura pe o perioadă de 4 ani în instituțiile cu activitate anticorupție.

Citește și: Oleg Bucinschi, inspector în cadrul Serviciului Vamal, riscă să-și piardă locul de muncă, după un control ANI

loading...

Comments are closed.