Agenția de Investiții dă startul unei noi ediții de Export Morning: O nouă sesiune dedicată Republicii Arabe Egipt

Într-un demers susținut de Agenția de Investiții și cu sprijinul Proiectului privind Competitivitatea Întreprinderilor Micro, Mici și Mijlocii, implementat de Banca Mondială, Programul Export Morning a organizat astăzi o conferință de presă dedicată oportunităților de accesare a pieții de export a Republicii Arabe Egipt.

La sesiunea a 18-a, a programului Export Morning, la care au fost prezenți reprezentanți ai Guvernului, Băncii Mondiale, dar și ai antreprenoriatului s-a discutat despre beneficiile și căile de acces pentru exportul moldovenesc în Egipt.

Programul dedicat creșterii competențelor și competitivității companiilor autohtone, astfel încât acestea să-și poată exporta produsele și serviciile pe piețele țintă, s-a dovedit a fi unul extrem de eficient, aducând o valoare considerabilă participanților.

Sesiunile Export Morning au devenit un instrument, care oferind oportunitatea unei analize minuțioase a situației și a piețelor strategice, ajută antreprenorii să-și transforme mentalitatea antreprenorială, să regândească strategiile de promovare, să revizuiască portofoliul de produse și servicii, să seteze corect procesele pentru un management al calității mai eficient și să crească capacitatea de corespundere cu cerințele piețelor de export.

În edițiile anterioare ale programului au fost organizate 4 sesiuni offline (România, Germania, Polonia, Bulgaria) și 13 sesiuni în format online (Țările Baltice, Regatul Suediei, Republica Turcia, Regatul Marii Britanii și Irlandei de Nord, etc. ) acoperind în total 26 de piețe:

  • 118 speakeri și experți locali
  • 16 rapoarte de analiză a piețelor din țările vizate
  • Peste 98 000 de urmăritori în regim live.
  • Sectoare acoperite – agroalimentar, textile, vitivinicol, cosmetice, utilaje, mobilă și altele

Fiecare sesiune conține:

  • Informații practice despre cerințele piețelor țintă față de anumite produse și servicii
  • Date despre concurenți și analize ale comportamentului consumatorilor
  • Discuții cu persoane relevante implicate în procesul de export
  • Istorii de succes ale antreprenorilor ce au deja experiență de accesare a piețelor respective

Prima sesiune din această ediție va fi dedicată oportunităților de accesare a pieței Republicii Arabe Egipt.

Programul Export Morning este implementat de Agenția de Investiții cu suportul Proiectului privind Competitivitatea Întreprinderilor Micro, Mici și Mijlocii, susținut de Banca Mondială.

Total
0
Shares
Total
0
Share