Actual

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a dispus retragerea unui lot neconform de căpșune. A fost depășita limita admisibilă a reziduului de pesticide

Pinterest LinkedIn Tumblr

Inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, în cadrul Programului de monitorizare și supraveghere în domeniul siguranței și calității produselor alimentare de origine nonanimală pentru anul 2022, au depistat un lot de căpșune de import cu limita maximă admisibilă a reziduului de pesticid Acetamiprid depășită.

Pentru a asigura consumatorii cu produse alimentare sigure pentru consum s-a interzis comercializarea lotului neconform și s-a dispus retragerea din comerț.

Odată cu apariția noilor fructe și legume de sezon, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor își intesifică controalele în baza Programului de monitorizare și supraveghere aprobat pentru anul 2022.

Consumatorii sunt îndemnați să procure produse alimentare din locuri autorizate/înregistrate oficial.

Comercianții trebuie să dețină acte prin care să confirme inofensivitatea produselor vegetale pe care le comercializează și anume: rapoarte de încercări efectuate de un laborator acreditat sau certificatul de inofensivitate, pe care, la solicitare, să le prezinte consumatorului.

loading...

Comments are closed.