Social

Ai mâncat prea mult de Crăciun? Iată ce medicamente trebuie să iei

Pinterest LinkedIn Tumblr

În ziua de Crăciun, mulți românii mănâncă prea mult și din acest motiv se simt nevoiți să apeleze la medicamente.

Vă prezentăm așadar medicamentele pe care le puteți lua dacă ați mâncat prea mult, însă sfatul nostru este să fiți cumpătați cu alimentele și alcoolul consumat!

Faceți pauză de câteva ore între mese și doar gustați din fiecare preparat de Crăciun, astfel încât să nu fiți nevoiți să apelați la medicamente sau chiar să ajungeți la spital!

Iată ce e de făcut pentru a scapa de senzatia de stomac plin:

Apă cu lămâie

Apa caldă în combinatţie cu zeama de la jumătate de lămâie reprezintă un amestec ideal pentru a curăţa intestinele şi pentru a grăbi procesul de slăbire. Acidul din lămâie favorizează topirea grăsimilor şi previne apariţia problemelor gastrice

Oţet

Nutriţioniştii recomandă asocierea unei mese cu o lingură de oţet, preferabil în salată, mai ales datorită faptului că reglează nivelul zahărului din sânge, după consumul de mâncare bogată în carbohidraţi. Acest lucru îi ajută pe cei care suferă de diabet.

Ceai

O ceaşcă de ceai poate fi foarte benefică în problemele de digestie care apar în urma supraalimentarii ocazionale. Este foarte bun ceaiul de mentă, rozmarin, salvie, sau busuioc. Ceaiul calmează stomacul şi previne balonarea.

Plimbare

Deşi ultimul lucru pe care doriţi să îl faceţi după ce mâncaţi este activitatea fizică, asta este exact ceea ce trebuie să faceţi pentru a ajuta organismul să digere alimentele în exces. Experţii recomandă mersul pe jos, deoarece îmbunătăţeşte digestia şi absorbţia alimentelor.

Dacă aceste tratamente alternative nu au niciun rezultate, puteți lua o serie de medicamente precum: 

colebil

triferment

dygenzim

cărbune medicinal

capsule cu ulei esenţial de mentă (Carbichol)

Sursa: realitatea.net

Citește și: Ce să mănânci la micul dejun de Sărbători ca să nu te îngrași niciun kilogram

loading...

Comments are closed.