Social

Ala Nemerenco, vinovată pentru o parte din criza spitalicească: De la cine vine acuzația

Pinterest LinkedIn Tumblr

Spitalele din R. Moldova nu sunt dotate cu cele necesare pentru că nu au fost realizate la timp anumite achiziții de echipamente și medicamente, iar vinovată de situație s-ar face Ala Nemerenco, ex-ministru al Sănătății din Guvernul Maiei Sandu, acuză premierul Ion Chicu, scrie tv8.md

Foarte vocală este o doamnă care în vară a condus sistemul medical. Văd că știe tot cum trebuie de făcut. Deciziile acestei doamne practic au distrus sistemul medical. Pe parcursul a șase luni, cât a numit ea în funcție de conducător al Centrului de Achiziții Publice nu s-a cumpărat nici echipament, nici nimic, pentru că ei sabotau intenționat. Iată de ce eu am fost nevoit în ianuarie să-l alung. Dacă stimata doamnă nu sabota achiziția a 170 de ambulanțe noi din creditul Băncii Consiliului Europei, noi  azi le aveam”, a acuzat Ion Chicu.

Precizăm că este vorba despre o licitație pe care a câștigat-o o companie din Turcia ce urma să livreze în R. Moldova 168 de ambulanțe de marca „Ford”, în privința căreia Ala Nemerenco insista pe rezilierea contractului.

Amintim că Ala Nemerenco a fost la conducerea Ministerului Sănătății și atunci când omul ei de la CAPCS a procurat milioane de mănuși medicinale, însă toate de calitate proastă.

Citește și: DOC // Mănușile care se rup au fost procurate de Guvernul Maia Sandu, sub egida Alei Nemerenco și a omului ei de la CAPCS

loading...

Comments are closed.