Externe

Alertă de rujeolă: E nevoie de măsuri urgente!

Pinterest LinkedIn Tumblr

E alertă de rujeolă în Europa, iar situaţia cea mai gravă e în România. Avertismentul a fost lansat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care atrage atenţia că una dintre cauze e lipsa vaccinării.

În 2017 au fost de patru ori mai multe cazuri de îmbolnăvire pe continent decât în 2016, adică peste 20.000 de persoane au contractat virusul. Aproape jumătate din aceste cazuri s-au înregistrat în ţara vecină. De la 1 ianuarie 2017 şi până azi, 38 de oameni au murit în România din cauza complicaţiilor provocate de rujeolă.

„Eu în seara aceasta continui discuţiile cu doamna Jakab, directoarea regională din cadrul OMS , tocmai pe această temă. Sunt în Muntenegru la o întâlnire cu dânsa, pentru că acest lucru a produs îngrijorare în rândul oficialilor şi este nevoie să luăm măsuri urgente”, a declarat ministrul Sănătății de la București.

Vina pentru situația înregistrată în România este a tuturor, pentru că nu au fost în stare să comunice ceea ce trebuia comunicat.

„E nevoie urgent de o lege a vaccinării. Ea se află în Camera Deputaților, va trebui de urgență să ne întâlnim cu toți cei implicați, să găsim o soluție astfel încât să putem să rezolvăm această problemă. Nu se va rezolva într-un an, dar trebuie să facem ceva”, a adăugat ministrul.

Peste 10.800 de cazuri de rujeolă au fost confirmate în România. De asemenea, s-au înregistrat 38 de decese.

loading...

Comments are closed.