Alertă la un liceu din capitală, după ce oamenii legii au fost sesizați că instituția este minată

Alertă cu bombă la un liceul din sectorul Rîșcani al capitalei.

Ofițerul de presă din cadrul poliției capitalei, Natalia Stati, a declarat că oamenii legii au fost sesizați că în instituția de învățământ este amplasat un obiect explozibil în jurul orei 08:45. Toate serviciile specializate au ajuns la fața locului, a confirmat sursa citată, iar elevii și profesorii au fost evacuați. Potrivit surselor Newsmaker.md, este vorba despre liceul ”Natalia Gheorghiu”.

”Poliția a fost sesizată în jurul orei 08:45, prin intermediul serviciului unic 112, precum că într-un liceu din sectorul Rîșcani, este amplasat un obiect explozibil. Apelul fiind făcut de către un bărbat. La fața locului s-au deplasat toate serviciile specializate, elevii și profesorii au fost evacuați zona încercuită”, a declarat Natalia Stati.

În urma verificării clădirii de către specialiștii din cadrul serviciului ”Bombteh”, nu au fost depistate obiecte suspecte sau explozibile, a declarat Natalia Stati.

”Ofițerii de investigație întreprind toate măsurile pentru a identifica persoana”, a precizat Stati.

Pe caz a fost inițiat un proces penal. „Toate circumstanțele se stabilesc”, a mai precizat sursa citată.

Amintim că, pe 11 martie, o persoană necunoscută a anunțat oamenii legii că o instituție de învățământ de pe strada A. Pușkin din Chișinău ar fi fost minată, însă alerta s-a dovedit a fi falsă. Poliția a stabilit atunci că apelul a survenit din orașul Grigoriopol, regiunea transnistreană.

Total
0
Shares
Total
0
Share