Social

Alertă meteo: Cod galben de incendiu în toată țara!

Pinterest LinkedIn Tumblr

De astăzi avem două coduri galbene, unul de caniculă și altul de pericole excepționale de incendii. În următoarele zile se vor înregistra cel puțin 32 de grade la umbră. Codul galben de caniculă este valabil până mâine, iar codul de pericole de incendii până vineri 24 august, transmite stiri.md.

Condiţiile vremii sunt potenţial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate (averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, temperaturi ridicate sau scăzute, risc de creşteri de debite şi niveluri în râuri şi râuleţe etc.) sunt obişnuite pentru teritoriul ţării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activităţi socio-economice.
 

Riscuri – este posibilă aprinderea culturilor agricole, depozitelor de furaje, zonelor cu vegetaţie forestieră, locuinţelor şi anexelor gospodăreşti.

Se recomandă – evitarea utilizării focului deschis în apropierea locuinţelor, anexelor gospodăreşti şi a depozitelor de furaje, pe terenuri acoperite de vegetaţie uscată, mai ales atunci când sunt amplasate în apropiere de păduri, plantaţii sau obiective cu risc ridicat de incendiu; restricţionarea efectuării lucrărilor care creează condiţii favorizante pentru producerea de incendii prin degajări de substanţe volatile sau supraîncălziri excesive.

loading...

Comments are closed.