ALERTĂ: Un avion a DISPĂRUT de pe radar

Avion disparut, Chile, Armata, Antarctida, radar
 

Un avion militar C130, cu 38 de persoane la bord, care decolase din Punta Arenas spre o bază din Antarctica a fost dat dispărut. Armata aerului din Chile a anunţat luni că a pierdut ”contactul radio” cu aparatul, transmite AFP, citați de Cotidianul.ro

”Un avion C130 Hercules a decolat la ora 16.55 (19.55 GMT) din oraşul Punta Arenas spre baza Preşedinte Eduardo Frei” din Antarctica, a transmis armata într-un comunicat.

La bordul aeronavei se aflau 38 de persoane, între care 17 membri ai echipajului şi 21 de pasageri. Pe lâng echipaj, aeronava transporta personal din cadrul forțelor armate, ingineri și membri ai Universității Magallanes.

A fost lansată o operaţiune de salvare cu avioane şi nave ale Marinei chiliene.

Avionul, care a decolat de la baza aeriană Chabunco din Punta Arenas (la peste 3.000 km sud de capitala Santiago), efectua misiuni de suport logistic şi transporta personal care urma să verifice o conductă de petrol plutitoare care alimentează cu carburant baza.

Citește și: Panică pe Aeroportul Internațional din Chișinău. Un avion privat a avut probleme la aterizare din cauza unor defecțiuni tehnice

Total
0
Shares
Total
0
Share