Alte știri

Alex Macovei, el este „cronicarul sportiv” cu peste 30.000 de urmăritori pe YouTube

Pinterest LinkedIn Tumblr

Alex Macovei, este autorul celui mai popular canal cu tematică sportivă de pe YouTube-ul moldovenesc. „Cronicile Sportului” au peste 30 de mii de abonați și peste 4 milioane de vizualizări la clipuri. Pe canal sunt cel puțin 7 clipuri cu peste 100.000 de vizualizări. Proiectul are puțin peste 1 an, fiind lansat la data de 29 martie 2018. Alexandru este student în anul 3 la ULIM, pe băncile căruia i-a și venit ideea de a crea un canal de YouTube.

Anii de facultate și lucrul la televiziune, nu l-au oprit să creeze un canal de YouTube cu milioane de vizionări. E vorba despre Alex Macovei, student în anul 3 la ULIM, Facultatea Relații Internaționale, Științe Politice și Jurnalism. Cu un an în urmă, acesta și-a înființat propriul blog cu tematică sportivă, așa cum din copilărie simte o pasiune uriașă față de acest domeniu. Acum, având în spate realizări impresionante, tânărul ne-a vorbit despre trăirile sale.

„Orice perioadă din viața noastră își are rolul ei. Eu am simțit că acum e timpul să muncesc mult, să învăț și să cresc. Mereu am știut că vreau să fac ceva deosebit, ceva ce m-ar face fericit, dar, totodata să-mi păstreze libertatea. Ei, bine, acum nu mai sunt deloc liber, sunt dependent de publicul meu, de sutele de mii de oameni care îmi apreciază munca și care au nevoie de mine. Iubesc la nebunie ceea ce fac și, de când mă știu, am fost un perfecționist, iar daca într-un filmuleț de 12 minute găsesc o ezitare de-o miime de secundă, atunci, voi reface totul. „

Săptămâna trecută a fost una frumoasă pentru Alex. Tânărul a publicat filmulețul cu numărul 100 de pe canalul sau. De asemenea, a depășit pragul celor 30 000 de abonați și deja a strâns peste 4 milioane de vizionări.

„Ideea de a crea canalul „Cronicile Sportului” s-a născut în cabinetul 409 al ULIM-ului. La lecția de Jurnalism TV, profesorul meu, Andrei Colța, mi-a spus că sunt omul potrivit pentru a cuceri un public mare, pe online. Tot el m-a ajutat să fac primii pași în această direcție. După care, am fost susținut și de profesorii de la catedră. Primind atât sprijin, deja n-am mai avut dreptul să cedez. Acum, pot spune că am multe planuri frumoase și privesc cu mult optimism în viitor.”

Alex cunoște jurnalismul sportiv nu doar din spațiul online, dar și din cel televizat. Pe parcursul anului 3 de facultate a lucrat la PRO TV, pe post de reporter sportiv.

„Mulți dintre absolvenții ULIM-ului au obținut performanțe frumoase la PRO TV. Sper că și eu, în perioada pe care am petrecut-o acolo, am reușit să las unele impresii plăcute. Deocamdată e prioritar să termin facultatea, apoi, dacă voi mai avea posibilitatea, voi reveni cu mare drag la PRO.

loading...

Comments are closed.