Alexandr Slusari îi amintește PAS-lui că două companii din Transnistria importă combustibil fără să achite taxe

Alexandru Slusari ex-vicepreședinte de Parlament spune că următoarea sarcina prioritară pentru viitorul Guvern – stoparea importului combustibilului în Transnistria fără achitarea impozitelor, transmite Telegraph.md

Slusari amintește că anual 2 companii din Tiraspol (Șerif și Tiroiltreid), dar care dețin de licențe ANRE, importă prin Moldova pentru Moldova circa 50 mii tone de motorină și 30 mii tone de benzină.

”Fără a plăti un bănuț de accize sau TVA. Bugetul național pierde anual de la acest gest generos fața de regiunea separatistă peste 0,5 MILIARDE lei. O bună parte din carburanți ajunge la Grupul Operativ al Trupelor Ruse, amplasate pe malul stăng al Nistrului.

Serviciile de transport pentru aceste operațiuni de import a combustibilului pentru Transnistria sunt acordate de către compania Estcon Construct, care aparține juridic feciorului lui Alexandru Pânzari (fostul ministru al apărării PD) și care controlează compania petrolieră Tirex Petrol.

Este important ca Guvernul PAS printre primele decizii să oprească acest dezmăț de trădare a intereselor Republicii Moldova, însoțit cu pierdele enorme pentru buget național”, scrie Slusari.

Citește și: Imediat după victorie, Peter Michalko a venit în vizită la PAS și le-a promis 600 de milioane de euro

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share