Politic

Alexandr Slusari: ”În anumite domenii în cadrul actului de guvernare lucrurile au degradat esențial și vizibil”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Alexandr Slusari, directorul executiv al AO Forța Fermierilor:

În anumite domenii în cadrul actului de guvernare lucrurile au degradat esențial și vizibil.

Revin la cazul Horus. Au trecut peste 14 zile după anularea scandaloasă a licitației în cadrul Termoelectrica și favorizarea, aproape deschisă, a unei companii dubioase, care a reprezentat concomitent și pe oligarhul rus Mordașov și pe oligarhul criminal Plahotniuc. Liniștea mortală! Tace ministru-filatelist Spînu. Tace Agenția Proprietății Publice. Tace Procuratura. Tace, cu mici excepții, presa proguvernamentală. Desigur, în asemenea cazuri tace și opoziția și presa pro-rusă.

Haideți să urmărim cronologia involuției guvernării pe acest subiect.

În septembrie 2020, la două luni după alegeri parlamentare, Andrei Spînu nu a îndrăznit să legifereze licitația dedicată companiei Horus în consorțiu cu compania Силовые машины. Dânsul a decis să tragă mâța de coadă.

În aprilie 2022 discipolul lui Filat deja s-a dat în spectacol că nu există decizii ușoare și că nu avem timp. El a mers împotriva mai multor colegi, care conștientiza mai bine toate riscurile unui contract cu consorțiu Mordașov-Plahotniuc, aflat sub sancțiunile duble occidentale. Domnul Spânu a forțat nota, a acceptat să fie semnat contract trilateral Termoelectrica-Horus-Силовые машины și era înfuriat când totuși acest contract a fost reziliat.

Iulie 2022. Întreprinderea de stat Termoelectrica cu impertinență crasă, sfidând toate reglementări legale, fără nici o explicație minimal plauzibilă, atribuie un contract de reparație companiei Horus. Totul se întâmplă pe fundalul indiferenței demonstrative a ministrului Spânu. Logica criminală este clară. Schema merge по беспределу. Lucrările au fost pornite imediat, contrar poziției Agenției de Contestare. Până când s-ar scărpina justiția noastră „reformată”, totul va fi finalizat. Toți banii ajung unde trebuie! Bingo!

Istoria tot mai mult se repetă! Actul de guvernare devine tot mai „verde”. Tot mai mult este cuprins cu metehnele anilor 2010-2013. Comunicare se reduce la supărări la orice critică sub paravanul că vin tancurile rusești și revin grupările criminale la putere. Și toți de la guvernare încearcă să fugă de întrebarea dacă cu Spânu și alți miniștrii incompetenți aceste nu vin mult mai repede

loading...

Comments are closed.