Alexandr Slusari o felicită pe Maia Sandu cu victoria PAS în alegerile parlamentare anticipate: ”O felicit pe doamna Sandu. În mare parte este victoria dumneaei”

Vicepreședintele Partidului Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”, Alexandr Slusari, a venit cu o reacție după afișarea rezultatelor preliminare ale scrutinului parlamentar, informează Replicamedia.md

Acesta susține că este un rezultat inedit pentru partida pro-europeană și o responsabilitatea enormă pentru membrii Partidului Acțiune și Solidaritate.

Totodată, Slusari menționează că Platforma DA pleacă din Parlament „cu capul sus” și că este bucuros că va „avea mult mai mult timp pentru familia sa”.

„Cetățenii au aplicat formula unui vot util. Este dreptul oamenilor. O felicit pe doamna Sandu. În mare parte este victoria dumneaei. Este un rezultat inedit pentru partida proeuropeană și responsabilitatea enormă pentru colegii de la PAS. Alta șansa de a reseta fundamental țara, probabil, nu va fi.

Platforma DA pleacă din Parlament cu capul sus și cu averile, cu care am venit. Am fost mândru să conduc cea mai activă fracțiunea din legislativul precedent, care în toata perioada de mandat și-a păstrat verticalitatea.

Mă bucur nespus că voi avea mult mai mult timp pentru Familia mea dragă, care este cel mai scump lucru pentru mine. Mulțumesc , draga mea Ala, că ai avut atâta răbdare. Te iubesc foarte mult!”, susține Slusari.

Duminică, 11 iulie 2021, în Republica Moldova au avut loc alegeri parlamentare anticipate – cel de-al X-lea scrutin parlamentar de la declararea independenței.

Cetățenii au ales o nouă componență a Parlamentului – organul reprezentativ suprem al poporului și unica autoritate legislativă a statului. Pentru cele 101 mandate de deputat au concurat candidați din 20 de partide politice, două blocuri electorale și un candidat independent.

Potrivit rezultatelor preliminare, PAS a abținut majoritatea absolută – 63 de mandate.

Potrivit CEC, în cadrul acestui scrutin parlamentar, au votat peste 1,4 milioane de alegători. În diaspora au votat peste 212 mii de alegători.

Citește și: Igor Grosu vrea să investească cât mai repede un guvern, dar nu știe cu cine: ”Îndemnăm profesioniștii să ne contacteze”

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share