Alexandru Machedon și Dan Dungaciu într-un gând: “Blocul ACUM ar trebui să formeze alianță cu PSRM”

Igor Dodon, Andrei Năstase, PPDA, Platforma DA, PSRM, Dungaciu propune alianta PSRM - Platforma DA, alianta PSRM si blocul ACUM, bloacul electoral ACUM, ACUM DA PAS, PAS cu DA, scenarii politice la Chisinau, coalitii politice, PDM, Maia Sandu

Alexandru Machedon, fost șef de staff al lui Andrei Năstase, precum și consilierul politic al binomului PAS cu DA, analistul și politologul român, Dan Dungaciu, promovează ideea unei alianțe politice între blocul ACUM și PSRM.

Dungaciu a declarat pentru Digi24.ro că există mai multe scenarii privind formarea unei coaliții de guvernare la Chișinău, iar unul dintre acestea ar fi o alianță între blocul ACUM și PSRM. Partidele conduse de Maia Sandu, Năstase și Zinaida Greceanîi ar putea forma o majoritate confortabilă din cel puțin 60 de deputați, iar astfel PDM ar fi aruncat în opoziție.

Coincidență sau nu, dar pornind de la ideea unei alianțe contra PDM, Alexandru Machedon la fel a scris pe profilul său de facebook că blocul ACUM și Partidul Socialiștilor ar trebui să formeze o coaliție politică.

Nu ar fi o premieră pentru Republica Moldova un astfel de scenariu, dat fiind faptul că în anii 2015-2016, Andrei Năstase și Maia Sandu la fel au mers la o coaliție cu socialiștii conduși de Igor Dodon și au organizat împreună mai multe acțiuni de protest în centrul Chișinăului. În acea perioadă, Andrei Năstase a declarat la ProTV că deja a și ajuns la o înțelegere cu pro-rușii Igor Dodon și Renato Usatîi și în caz că partidele lor vor accede în Parlament vor pune batista pe țambal ce ține de cursul pro-european al Republicii Moldova.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share