Politic

Alexandru Slusari vrea capul ministrului Economiei: „Aștept argumente în scris”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele fracțiunii blocului ACUM Platforma DA, Alexandru Slusari a ieșit azi cu un briefeng de presă, în care a adus acuzații grave ministrului Economiei și Infrastructurii, prinvind organizarea licitațiilor destinate achizițiilor lucrărilor privind reabilitarea mai multor drumuri naționale. 

Deputatul Slusari afirmă că ministrul Economiei a făcut abuz de putere și și-a depășit atribuțiile de serviciu, în legătură cu organizarea anumitor proiecte de reabilitare a drumurilor naționale.

Președintele fracțiunii ACUM declară că în mod normal, odată ce aceste proiecte depășesc suma de 90 de milioane de lei, anunțurile despre aceste licitații trebuiau plasate în Jurnalul Oficial al UE, făcând referire la  Legea nr. 131, din 3 iulie 2015, cu privire la achizițiile publice.

„Ministerul a pornit mai multe lucrări care depășesc suma de 90 de milioane. De exemplu, lucrările la frontierele cu România și Ucraina sunt în valoare de peste 317 milioane de lei, tronsonul Cimișlia-Iargara-Sărata Nouă depășește suma de 124 de milioane de lei, acestea nu sunt cazuri singulare.”, afirmă Slusari.

În legătură cu acest caz, Alexandru Slusari menționează că va sesiza procuratura și va transmite actele necesare, iar ministrului Economiei îi cere explicații în scris în mod expres la ziua de azi, cel târziu, mâine. În caz contrar, dânsul va cere demisia lui Anatol Usatîi.

„Din surse deschise am găsit două anunțuri ale ministerului în Jurnalul Oficial al UE, unul ține de procurarea vaccinelor, iar altul, de asemenea, e făcut de Ministerul Economiei și Infrastructurii în legătură cu reabilitarea drumurilor. Deci, publicațiile pot fi făcute. Noi credem că ministrul și-a depășit atribuțiile de serviciu și a făcut exces de putere. Urmează să transmitem documentele procuraturii. Cerem ca azi, cel târziu mâine, ministrul să aducă argumente, în scris, care ar arăta imposibilitatea plasării anunțurilor în jurnalul european. Cerem să fie arătate documente oficiale, să explice, altfel vom cere demisia ministrului economiei cât mai rapid, nu putem risca cu relațiile noastre în raport cu partenerii externi. De asemenea, am depus și un demers la Ministerul Economiei și așteptăm un răspuns”, a adăugat Alexandru Slusari.

Citește și: VIDEO // PDM a împlinit 23 de ani de la fondare. Mesajele transmise de liderii partidului

Comentați știrea

loading...

Comments are closed.