Alte știri

Alexandru Tănase spune care va fi rezultatul evaluării procurorului general

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fostul președinte al Curții Constituționale, Alexandru Tănase, spune că rezultatul evaluării Procurorului va fi negativ și e „clar care este ținta”. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiunii de la ProTV, scrie primul.md

„Îmi pare foarte rău că trebuie să spun acest lucru, noi asistăm la o discuție într-un fel ipocrită. Știm foarte bine care va fi rezultatul acestei Comisii care încă nu a fost constituită. Știm foarte bine care va fi rezultatul, va fi evaluat negativ. E clar care este ținta. Eu cred că toate discuțiile noastre că nu știm ce va spune Comisia ce va spune Parlamentul. Știm foarte bine ce vor spune toți, aici chiar nu am niciun semn de întrebare. Pot să vă zic că o persoană poate fi evaluată doar raportând acțiunile sale la fișa postului. Eu vă recomand foarte atent să citiți care sunt competențele procurorului general în lege, că doar aceste competențe poți să le evaluezi. Nu poți evalua niște aspecte care nu intră în competența lui. Eu vreau să văd la care dintre competențele celea ar avea cineva chiar pretenții la domnul Procuror general. Asta înseamnă că dacă ar fi să raportăm ce scrie în lege la ceea ce trebuie să evalueze Comisia, eu vreau să vă spun că răspunsul o să fie evident că astfel de raport trebuie să fie, dar din păcate rezultatul va fi altul, deoarece ținta acestei modificări este diferită decât de cea care este anunțată”, a menționat Tănase.

De cealaltă parte, Președinta Comisiei parlamentare Juridice, Numiri și Imunități, Olesea Stamate, susține că nu știe exact când va începe evaluarea Procurorului General și care va fi rezultatul acesteia.

loading...

Comments are closed.