Alte știri

Alte 10 cartiere din Beijing au fost plasate în carantină

Pinterest LinkedIn Tumblr

Zece noi zone rezidenţiale au fost plasate în carantină la Beijing, a anunţat luni primăria locală, în contextul în care capitala Chinei a recenzat 36 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore, informează AFP, citat de Agerpres.ro

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Autorităţile chineze au descoperit noi cazuri de contaminare într-o piaţă angro din nord-vestul capitalei, în districtul Haidian, după ce închiseseră deja săptămâna trecută o gigantică piaţă de produse proaspete din sudul metropolei, în districtul Fengtai. Unsprezece cartiere rezidenţiale au fost plasate în carantină în acest sector.

După ce a reuşit practic să controleze epidemia începând din luna martie, China, unde COVID-19 a apărut la sfârşitul anului 2019, s-a confruntat weekendul trecut cu o reapariţie a numărului de cazuri de contaminare, centrată în jurul uriaşei pieţe din Xinfadi, în sudul capitalei.

Piaţa a fost închisă, cu excepţia sectorului dedicat fructelor şi legumelor.

Autorităţile locale au demarat o masivă campanie de testare a lucrătorilor din piaţă şi a vizitatorilor, precum şi a locuitorilor din acel sector, din care peste 10.000 au fost deja testaţi.

În ultimele 24 de ore, 49 de cazuri noi au fost înregistrate în toată ţara, dintre care 36 la Beijing, o metropolă cu peste 20 de milioane de locuitori, până în prezent relativ scutită de epidemie.

Începând de vineri, Beijingul a înregistrat 75 de cazuri noi de contaminare, ceea ce a determinat autorităţile din mai multe oraşe să îşi sfătuiască rezidenţii să evite capitala.

De asemenea, trei cazuri de COVID-19 au fost anunţate luni în provincia vecină Hebei.

Celelalte zece cazuri au fost descoperite la persoane care proveneau din alte ţări.

La nivel naţional, au fost recenzate şi 18 cazuri asimptomatice, însă guvernul nu include aceste cazuri în statisticile sale totale.

În total, China a înregistrat de la începutul epidemiei peste 83.000 de cazuri de contaminare, dintre care 4.634 fatale.

Citește și: Supermarketurile din Beijing nu mai vând somon după ce noul coronavirus a fost depistat într-o piaţă de pește

loading...

Comments are closed.