Alte știri

Alți cinci medici din regiunea transnistreană vor fi cazați provizoriu în localitățile de pe malul drept al Nistrului, unde lucrează

Pinterest LinkedIn Tumblr

Alți cinci medici domiciliați în regiunea transnistreană, dar care lucrează în instituții medico-sanitare din dreapta Nistrului au aderat la programul de acomodare a personalului medical în localitățile în care activează, informează Telegraph.md

Este vorba de spitalul raional din Șoldănești (două persoane) și centrele de sănătate din Varnița și Cocieri (două persoane). Până acum, 26 de medici au acceptat benevol să fie cazați în localitățile din dreapta Nistrului, pentru a putea merge la serviciu. Costurile de cazare ale medicilor sunt acoperite cu sprijinul Uniunii Europene, oferit prin Programul Măsuri de Consolidare a Încrederii pe ambele maluri ale Nistrului, implementat de PNUD Moldova.

Această soluție provizorie a fost identificată urmare a obligației impuse de partea transnistreană de a se autoizola timp de 14 zile pentru orice persoană ce intră în regiune. Astfel, autoritățile publice locale din Zona de securitate au sesizat Biroul Politici de Reintegrare în cazul a cel puțin 95 de persoane care sunt împiedicate să-și exercite dreptul la muncă.

Anterior, viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, a solicitat părții transnistrene să permită circulația medicilor, iar după refuz a sesizat mediatorii în procesul de soluționare a conflictului transnistrean și structurile internaționale relevante.

loading...

Comments are closed.