Actual

Ambasada Ungariei la Chișinău a donat echipament tehnic Universității de Stat din Comrat

Pinterest LinkedIn Tumblr

La Ambasada Ungariei în R. Moldova a avut loc astăzi ceremonia oficială de transmitere a echipamentului tehnic Universității de Stat din Comrat,  transmite Telegraph.md cu referire la Moldpres.

La eveniment au participat Sándor Szabó, Ambasadorul Ungariei la Chișinău și Irina Vlah, Guvernatorul UTA Găgăuzia.

Potrivit unui comunicat de presă al ambasadei, echipamentul include șase calculatoare, monitoare și tastaturi, și vine să ajute corpul didactic în procesul de predare în format online. Aceasta nu este prima donație de echipament pentru instituțiile de învățământ din Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia. În 2015, Ambasada Ungariei a venit cu o donație de echipament și materiale pentru Aula Limbii Maghiare de la Universitatea de Stat din Comrat.

Încă din primele zile de la declanșarea pandemiei, Ungaria a sprijinit Republica Moldova în lupta cu infecția COVID-19. Astfel, pe 28 aprilie 2020, Ungaria a donat țării noastre 100 mii de măști medicale și cinci mii de costume de protecție. Lotul a fost adus la Chișinău de către Péter Szijjártó, ministrul Afacerilor Externe și al Comerțului. Ungaria este de asemenea parte a programului Fondului Vişegrad de asistență. Anul acesta, Spitalul raional Soroca beneficiază de susţinere financiară în lupta împotriva coronavirusului de tip nou COVID-19.

loading...

Comments are closed.