Alte știri

Ambasadoarea Regatului Suediei, Katarina Fried, și-a prezentat copiile scrisorilor de acreditare ministrului de Externe Nicu Popescu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a primit copiile scrisorilor de acreditare ale noii ambasadoare a Regatului Suediei în Republica Moldova, Katarina Fried.

În cadrul întrevederii la ministerul de externe, oficialii au discutat stadiul actual al cooperării bilaterale și multilaterale. Diplomații au pledat pentru intensificarea dialogului politic, extinderea cooperării sectoriale, valorificarea plenară a oportunităților investiționale și implementarea proiectelor de asistență oficială de dezvoltare finanțate de Suedia în sprijinul parcursului european al Republicii Moldova.

De asemenea, a fost efectuat un schimb de opinii pe marginea chestiunilor de actualitate de pe agenda OSCE, din perspectiva deținerii de către Suedia a președinției în exercițiu a organizației.

Ministrul de externe Nicu Popescu a exprimat deplina gratitudine părții suedeze pentru consecvență și solidaritatea manifestată atât în plan bilateral, cât și pe platforme multilaterale, privind eforturile întreprinse de Chișinău, inclusiv în formatul de negocieri 5+2, vizând soluționarea durabilă a conflictului din stânga Nistrului.

Totodată, oficialul moldovean a asigurat diplomatul suedez de întregul sprijin al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene în îndeplinirea mandatului, exprimând încrederea că pe parcursul acestuia relațiile Republicii Moldova cu Regatul Suediei se vor dezvolta în continuare în spirit ascendent.

loading...

Comments are closed.