Actual

Ambasadorul Larisa Miculeț a prezentat scrisorile de acreditare președintelui irlandez

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ambasadorul Larisa Miculeț a prezentat scrisorile de acreditare președintelui Irlandei, Michael D. Higgins, în cadrul unei ceremonii oficiale organizate la reședința oficială a șefului statului irlandez în Dublin, Áras an Uachtaráin.

În cadrul discuției în audiența privată, care a urmat după ceremonia oficială, ambasadorul Republicii Moldova a remarcat că deschiderea ambasadei în Irlanda, stat membru al UE, atestă interesul semnificativ al autorităților țării în avansarea, consolidarea și diversificarea cooperării bilaterale dintre cele două state, bazate pe interes și respect reciproc, atașament la valori similare.

Ambasadorul Larisa Miculeț a accentuat că există un vast potențial nevalorificat al cooperării bilaterale în domeniile politic, economic, cultural și turistic, activități ce se regăsesc printre prioritățile mandatului său.

La rândul său președintele Irlandei Michael D. Higgins a transmis cele mai cordiale salutari poporului moldav și a evidențiat relația bilaterală în ascensiune între statele noastre, precum și dorința Irlandei de a dezvolta în continuare relații reciproc avantajoase.

Șeful statului irlandez a felicitat diplomatul moldovean cu intrarea oficială în funcție, urându-i succese în îndeplinirea mandatului și asigurându-l de întreg sprijinul din partea autorităților irlandeze, fiind apreciată contribuția diasporei din Republica Moldova la dezvoltarea economiei Irlandei în diferite domenii.

La ceremonia de prezentare a scrisorilor de acreditare a fost prezent Frank Feighan T.D., ministru de stat pentru sănătate publică, bunăstare și strategia națională împotriva drogurilor și alți oficiali.

Citește și: VIDEO// Igor Dodon a discutat cu ambasadorul Marii Britanii despre alegerile prezidențiale, dar și despre relațiile dintre cele două state

loading...

Comments are closed.