Politic

Analist politic: Socialiştii ar putea câştiga alegerile anticipate din Chişinău! Forţele pro-europene nu dispun de lideri puternici

Pinterest LinkedIn Tumblr

Analistul politic Dionis Cenuşă consideră că alegerile locale din Chişinău, provocate de demisia primarului Dorin Chirtoacă, ar putea fi câştigate de Partidul Socialiştilor, pentru că partidele pro-europene nu ar avea lideri puternici.

Cenușă atrage atenția că demisia anunțată de către Chirtoacă are loc la câteva zile de la plecarea voluntară a lui Renato Usatîi din funcția de primar de Bălți.

„Situația creează cele mai multe beneficii pentru Socialiști, care ar putea câștiga alegerile anticipate în municipiul Chișinău din mai 2018 și astfel să-și consolideze pozițiile înainte de alegerile parlamentare din decembrie 2018. Chiar dacă au pierdut referendumul, Socialiștii vor canaliza resurse masive pentru a câștiga în Chișinău”, a scris Dionis Cenușă pe facebook.

Mai mult decât atât, forțele pro-europene sunt slabe ca să iașă învingătoare din campania electorală pentru Primăria Capitalei.

„Forțele extra-parlamentare nu dispun de lideri puternici, care să preia ștafeta. Maia Sandu nu va accepta această provocare, iar Năstase (care s-ar putea manifesta) vrea să ajungă în Parlament”, mai spune analistul.

dionis cenusa, analist politic, chisinau republica moldova

Potrivit lui, Dorin Chirtoacă (Chișinău) şi Renato Usatîi (la Bălţi) au demisionat pentru a arată că democraţii de la guvernare fac presiuni asupra alegătorilor locali.

Totodată, Dorin Chirtoacă a declarat azi că socialiştii nu ar avea nicio şansă să câştige alegerile din Chişinău, pe motiv că în Capitală ar predomina electoratul de centru-dreapta.

loading...

Comments are closed.