Anchetă finalizată în România: Dronele prăbușite au fost lovite de antiaeriana ucraineană

Dronele rusești care au căzut pe teritoriul României au fost lovite de apărarea antiaeriană ucraineană şi nu au vizat teritoriul României. Declarația a fost făcută de ministerul român al Apărării, Angel Tîlvăr, în Parlament, scrie Digi24.ro

Potrivit sursei citate, raportul privind incidentele cu dronele căzute în Deltă a fost finalizat şi înaintat Parchetului General român.

Tîlvăr a spus că informațiile din dosar „duc la concluzia că dronele au fost lovite de apărarea antiaeriană a Ucrainei în atacuri asupra portului Izmail şi au intrat într-o evoluție necontrolabilă în vecinătatea țintei, ceea ce a determinat pătrunderea accidentală a spațiului aerian național şi căderea acestora în proximitate, pe teritoriul României”.

„Nu am sesizat intenții în niciuna din aceste situații. Teritoriul României nu a fost vizat, impactul fiind de natură accidentală”, a adăugat el.

Mai mult, ministrul român a spus că dronele nu au putut fi observate de sistemele de supraveghere şi avertizare timpurie „din motive obiective”, legate de înălțimea mică la care aparatele zburau, de mișcarea lor necontrolată şi din cauza ecranării generate de teren şi de infrastructura portuară a Ucrainei. „Limitările acestea sunt specifice oricărui sistem radar, oricât de performant ar fi acesta”, a menționat Tîlvăr.

El a mai amintit că impactul dronelor a fost fără explozie, dronele neavând echipamente de luptă active. De asemenea, a spus că în aceste cazuri nu au existat pagube materiale sau victime.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share